Smażony kabaczek w panierce
gotuję, kolacja, obiad, zdrowo, przepis
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Ach te kabaczki, cukinia i patisony...
Zawróciły mi w tym roku w głowie;)
Moja kolejna propocyzja
to własnie kabaczek w panierce.
Składniki:
1 spory kabaczek
mąka pszenna
bułka tarta
2 jajka
pieprz
zioła prowansalskie
ostra papryka
olej do smażenia
Umyj i obierz kabaczka.
Pokrój go w 1 cm plastry.
Pozbądź się z niego miąższu i pestek.
Posyp plastry ziołami i papryką.
Na jednym talerzyku rozbij jajko,
na drugim talerzyku umieść bułkę tartą i na trzecim mąkę.
Panieruj plastry kabaczka w mące, potem w jajku i bułce tartej.
Smaż w średniej ilości oleju z obu stron, do zarumienia.
Ja podałam z sałatką z papryki i cukinii:)
Zostaw swój Komentarz