Placuszki z mąki kokosowej z jeżynami
gotuję, Śniadanie, bezglutenowe, zdrowo, gluten free
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Kolejny raz Facet i Kuchnia zachwycił pomysłem na pełne koloru danie
w środku zimy.
Znalazłam mrożone jeżyny i stwierdziłam, że też tak chcę!
Są proste w przygotowaniu i przepyszne.
Na pewno umilą Wam weekendy jak i poniedziałki takie jak dziś :)
Składniki:
pół szklanki mąki kokosowej
500 g ricotty (do placków i jako dodatek)
4 jajka
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
cynamon
ok. 250 g jeżyn
nierafinowany olej kokosowy do smażenia
mąkę kokosową, sodę, 250g ricotty, jajka, miód i sporą szczyptę cynamonu. Odstaw ciasto na kilka minut, aby zgęstniało. Przekładaj je na drugą stronę bardzo ostrożnie i dopiero wtedy, gdy pierwsza smażona strona placków ładnie się zrumieni (uważaj! szybko się palą!)
Zmiksuj na gładką masę:
Małe(!) placki smaż z obydwu stron na oleju kokosowym (lub innym) na rozgrzanej patelni.
Zmiksuj jeżyny wraz z pozostałą częścią ricotty.
Placki podawaj z jeżynową ricottą.
1 komentarz
Julia Gdula
Pysznie i zdrowo to wygląda. Wszystkie produkty łatwo dostępne, muszę koniecznie spróbować.
W wolnym czasie zapraszam na mój blog: http://www.potatohead.pl/
Zostaw swój Komentarz