Pesto z liści selera
gotuję, inne, bezglutenowe, glutenfree
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Jak widzieliście na FB czy na Insta dostałąm bukiet warzy od siostry ciotecznej.
W tym seler w pięknymi liśćmi.
Robiąc pesto z natki pietruszki czy natki marchewki pomyślałam,
że z liści selera też się da.
Były dwa podejścia i to jest przepyszne!
Składniki:
(mój przepis)
30g liści selera 8 pomidorków suszonych w oleju z pestkami dyni 6 łyżek oleju z pomidorów suszonych 4 łyżki pestek dyni ze słoiczka pomidorów suszonych 2 garści prażonego słonecznika 3 łyżki wody duża szczypta pieprzu
Liście selera umyj i osusz. W misce umieść wszystkie składniki. Zblenduj i gotowe! Użyj do makaronu, kanapek czy sosów. Przechowuj w lodówce max 7 dni. Z podanych proporcji wychodzi słoiczek około 200ml.
2 komentarze
Amer
Wspaniałe pesto!
Świetny pomysł na wykorzystanie selerowych liści
Kobiecemysli
Dokładnie i pyszny :) pozdrawiam ciepło
Zostaw swój Komentarz