Pasta kanapkowa z pieczonej papryki, bakłażana i kaszy jaglanej
gotuję, inne, przepis
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Ta pasta jest jedną z lepszych past jakie jadłam.
Warto spróbować, czegoś lżejszego choćby na lato,
jak ktoś mięsożercą 100% jest ;)
Przepis znalazłam na blogu Fantazje smaku.
Składniki na około 470g pasty:
200g bakłażana
200g papryki czerwonej
mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
50g kaszy jaglanej
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
pieprz smaku
Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu,
Paprykę i bakłażana dobrze umyj, paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne,
warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym,
piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 °C przez 40 minut.
Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pokrojoną drobno cebulę i czosnek.
Upieczone warzywa i cebulę z czosnkiem oraz kaszę
przełóż do wysokiego naczynia i zmiksuj blenderem.
Dopraw przecierem pomidorowym, cukrem i pieprzem.
Podawaj na ulubionym pieczywku :)
Ja zajadam najcętniej jak na zdjęciu,
czyli z pomidorkami, kiełkami i bazylią :)
Zostaw swój Komentarz