Migdałowe brownie z malinami - bezglutenowe
gotuję, boże narodzenie, wielkanoc, deser, bezglutenowe, bezglutenu, dania bezglutenowe
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Jaglany detoks za mną!
Czas zjeść coś innego niż kaszę jaglaną!
Zapraszam Was na przepyszne brownie!
Składniki:
(inspirowałam się przepisem Doroty)
240g gorzkiej czekolady
100g oleju kokosowego lub masła
3 duże jajka
120 -150g ksylitolu
80g zmielonych migdałów
30g mąki ryżowej
250g malin, świeżych
(zależy od tego ja słodkie lubicie)
Dodaj połamaną na kawałki czekoladę, wymieszaj i odstaw na dłuższą chwilę. Po tym czasie wymieszaj do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Dodaj sos czekoladowy i wymieszaj. Dodać zmielone migdały, przesianą mąkę ryżową i wymieszaj do połączenia. i wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej masę brownie, wyrównaj. W ciasto delikatnie powkładaj maliny, lekko zanurzając je w masie. Wyjmij i wystudż.
Niech wszystkie składniki będą w temperaturze pokojowej.
W garnuszku roztop olej kokosowy lub masło.
W naczyniu lekko roztrzep jajka z ksylitolem.
Formę o wymiarach 28 x 18 cm wysmaruj olejem kokosowym
Piecz w temperaturze 160ºC przez około 40 minut (nie dłużej).
5 komentarzy
zdrowonajedzeni.pl
Chętnie wykorzystam ten przepis na urodziny męża - on jest fanem brownie! Ja dopiero niedawno się przekonałam do nich, jakoś nigdy nie przepadałam za tym rodzajem ciasta... Ale czekolada i maliny przekonują mnie dość skutecznie :)
Kobiecemysli
Jeżeli Mąż jest fanem brownie, to zrób mu koniecznie! To ciasto jest wypełnione smakiem a jak dołożysz trochę uczucia to eksplozja gwarantowana ;) pozdrawiam ciepło
Aga
Bardzo fajne ciacho :)
Kobiecemysli
dziękuję :)
Aleksandra - Cooking Monster
Wielką fanką brownie nie jestem, ale Twój przepis brzmi mega zachęcająco! Jadłabym aż miło :)
Zostaw swój Komentarz