Ciasto czekoladowe z gruszkami
gotuję, deser, przepis, bez cukru
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Moja babcia zażyczyła sobie spotkania jej dzieci i wnucząc.
Moja mama oczywiście kupiła różne ciasta, jednak zadeklarowałam się,
że jedno upiekę ja!
W moim przyblokowym ogródku rosną gruszki,
a że w tym roku jeszcze nic z gruszkami nie upiekłam,
stwierdziłąm, że to najlepsza okazja.
Nie pomyliłam się!
Ciasto mega czekoladowe, chrupiące lekko i delikatne.
Polecam to idealne połączenie!
Składniki:
120g miękkiej margaryny
8 łyżek cukru
3 jajka
10 łyżek maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
500 g gruszek
2 łyżki ciemnego kakao
1 tabliczka pokrojonej w kostkę czekolady gorzkiej lub kropelki czekoladowe
Masło utrzyj z cukrem na gładką masę.
Wbijając kolejno jajka powoli ubijaj a nastepnie dodaj mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodaj czekoladę.
Przełoż ciasto do tortownicy o srednicy 22 cm i ułóż na wierzchu gruszki pokrojone w czastki lub kostkę.
Piec przez około 50 minut w temperaturze 180 oC
Przepis zaczerpnięty z https://mybestfood.blogspot.com , lekko zmodyfikowany.
1 komentarz
Emcia
Boskie ciacho! Am!
Zostaw swój Komentarz