Krem z kurek (spod Supraśla - tam podobno zbiera Magda Gessler)
Danie główne (do wyboru):
Schab w kolorach jesieni (podany z duszonymi jabłkami oraz konfitowaną marchewką i burakami z podlaskiej ziemi)
Domowe tagliatelle z porami duszonymi w winie, pachnące wędzonką, z chrupiącą grzybową posypką (makaron ręki Kingi, robiony na miejscu)
Kotleciki ziemniaczane z kolendrą, imbirem i kminem podane z sosem na bazie jogurtu, czosnku i ogórka (vege)
Deser (w formie degustacyjnej):
Pawłowa z bitą śmietaną i malinami
Tartaletka z prawdziwie jesiennymi śliwkami
Waniliowa gruszka w winie z zabajone
Kompot z "bani" wg przepisu Marii Ożgi z MasterChefa
Informacje dotyczące rezerwacji:
Jednorazowo dysponujemy ok. 20 miejscami, tak więc proponujemy trzy różne godziny do wyboru:
wczesny obiad 13.00-14.45
obiad w porze obiadu 15.15-17.00
wczesna kolacja 17.30 - 19.15
Lokal nie posiada koncesji na sprzedaż mocnego alkoholu,
tak więc mocniejsze trunki trzeba przynieść we własnym zakresie.
Z racji menu polecam białe wina.
Cena wybranego trzydaniowego menu to około 35 zł/os.
(cena może ulec zmianie - jeśli się tak stanie to raczej w dół niż w górę).
Rezerwacje z podaniem ilości gości należy wysyłać na info@twardyszparag.pl
lub telefonicznie 533 001 702 do dnia 4 października do godziny 15.00
Zostaw swój Komentarz