Racuchy jogurtowe z borówką
gotuję, Śniadanie, bezglutenowe, zdrowo, dania bezglutenowe
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Kolejny chłodny poranek za nami.
I smaczniutkie racuszki przed Wami jeżeli tylko zdecydujecie się
zjeść śniadanie wg poniższego przepisu :)
Składniki:
(mój przepis)
1 szklanka mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki mąki ryżowej 360g jogurtu roślinnego 3 jajka 1 łyżka ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 200g borówki amerykańskiej olej kokosowy do smażenia
Ksylitol zmiksuj z jajkami. Dodaj jogurt i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Zmiksuj. Borówkę wmieszaj w masę. Na rozgrzany olej wykładaj po dwie łyżki masy i smaż po dwóch stronach. UWAGA: Borówka po obróbce jest bardzooo gorąca!
Zostaw swój Komentarz