Placki z cukinii na słodko
gotuję, Śniadanie, bezglutenowe, bez pszenicy, nie zawiera glutenu
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Placki, które nadają się świetnie jako baza do tego czego chcesz je zjeść (jak naleśnik).
Może to być dżem, konfitura, masło orzechowe, krem czekoladowy czy też możesz je zjeśc zupełnie samodzielnie dodając wiecej erytrolu.
Składniki na około 5-6 porcji:
(mój przepis)
900g cukini umytej, nie obranej 6 łyżek maki owsianej bezglutenowej 4 łyżki mąki ryżowej, 6 jajek 3 -6 łyżek erytrolu olej do smażenia + słodkie dodatki
Cukinię zetrzyj i wymieszaj z resztą składników (bez oleju i słodkich dodatków).. Po dokładnym wymieszaniu wkładaj po 2 łyżki masy na placek, na rozgrzany olej. Przewróć gdy placek sie zetnie i / lub przyrumieni. Podawaj z ulubionymi dodatkami na słodko.
1 komentarz
Natalia
Dziękuję za przepis, bardzo prosty i bardzo udany. Można zrobić i z cukinii i z kabaczka, dałam mniej cukru i szczyptę soli. Bardzo smaczne, synek zachwycony.
Zostaw swój Komentarz