Muffinki z malinami, bez glutenu, bez mleka krowiego, bez cukru
gotuję, wielkanoc, deser, bezglutenowe, przepis
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Muffinki pyszne, proste i spkojnie można podać je dzieciom 2+ .
Moja Inusia cały czas powtarza "Pysne Mamciu", więc wierzę, że i Waszym dzieciom posmakują.
Jeżeli macie uczulenie na kakao lub nie możecie go to użyjcie karobu.
Muffinki wyszły mi mniejsze, gdyż zalewałam je niestandardowo, bo tylko do połowy, a nie 3/4.
Składniki na 24 muffunki:
(mój przepis)
1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka maki ziemniaczanej 1 szklanka erytrolu 1 szklanka mleka kokosowego 3 jajka 1/2 szklanki oliwy z oliwek 2,5 płaskiej łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 250g malin
Mąki przesiej do jednej miski, dodaj proszek do pieczenia i kakao. W drugiej misce wymieszaj jajka, mleko kokosowe i oliwę . Zmiksuj zawartość obu misek ze sobą. Dodaj maliny i wymieszaj szpatułką. Blaszkę na muffinki spryskaj delikatnie olejem i wykładaj masę do połowy foremki (u mnie to się sprawdza najlepiej przy dziecku). Piecz około 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do180o C.
Zostaw swój Komentarz