Makaron bezglutenowy z pieczarkami i pesto z natki marchewki


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Makaron bezglutenowy z pieczarkami i pesto z natki marchewki

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Ten prosty makaron jest idealny na ten wyjątkowy czas.

Robi się szybko, smakuje wybornie, zresztą zrób i spróbuj koniecznie!

 

 

Składniki na dwie porcje:

(mój przepis)

 

130g makaronu kukurydzianego bezglutenowego

6 pieczarek

pęczek natki marchewki

(jak musisz użyj natkę pietruszki, tylko smak będzie ciut intensywniejszy)

cebula czerwona

1/4 puszki pomidorów krojonych

duża szczypta pieprzu, pieprz ziołowy do smaku

kilka gałązek tymianku

2 łyżki oliwy z oliwek + do smażenia

 

Zacznij od przygotowania pesto, które jest szybkie i składa się tylko z trzech składników: natka marchewki, oliwy i 1/4 puszki pomidorów krojonych.

Zblenduj te składniki na gładką masę.

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu ( ja gotuję we wrzątku około 10 minut; nie solę).

Pieczarki dokładnie umyj, osusz i drobno pokrój. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oba te składniki wrzuć na rozgrzana patelnię z oliwą.

Smaż do momentu w którym pieczarki zmniejszą swoją objętość i będą miękkie (ja na koniec czekam na to aby się bardziej przysmażyły).

Dopraw czarnym pieprzem.

Pieczarki wymieszaj z pesto a później wszystko z makaronem.

Dopraw pieprzem ziołowym, a przed podaniem posyp listkami tymianku.

 

makaron bezglutenowy

bezglutenowy makaron

Bezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

kamila rowinska cele


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

airbnb zniżka