Makaron bezglutenowy z pieczarkami i pesto z natki marchewki
gotuję, obiad, bezglutenowe, zdrowo
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Ten prosty makaron jest idealny na ten wyjątkowy czas.
Robi się szybko, smakuje wybornie, zresztą zrób i spróbuj koniecznie!
Składniki na dwie porcje:
(mój przepis)
130g makaronu kukurydzianego bezglutenowego 6 pieczarek pęczek natki marchewki (jak musisz użyj natkę pietruszki, tylko smak będzie ciut intensywniejszy) cebula czerwona 1/4 puszki pomidorów krojonych duża szczypta pieprzu, pieprz ziołowy do smaku kilka gałązek tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek + do smażenia
Zacznij od przygotowania pesto, które jest szybkie i składa się tylko z trzech składników: natka marchewki, oliwy i 1/4 puszki pomidorów krojonych. Zblenduj te składniki na gładką masę. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu ( ja gotuję we wrzątku około 10 minut; nie solę). Pieczarki dokładnie umyj, osusz i drobno pokrój. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oba te składniki wrzuć na rozgrzana patelnię z oliwą. Smaż do momentu w którym pieczarki zmniejszą swoją objętość i będą miękkie (ja na koniec czekam na to aby się bardziej przysmażyły). Dopraw czarnym pieprzem. Pieczarki wymieszaj z pesto a później wszystko z makaronem. Dopraw pieprzem ziołowym, a przed podaniem posyp listkami tymianku.
Zostaw swój Komentarz