Kulki orzechowe
gotuję, deser, bezglutenowe, przepis bezglutenowy, gluten free
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Kolejne kulki wjechały ;)
Tym razem są tą kuleczki orzechowe na bazie amarantusa ekspandowanego.
Zachęcam dorobienia takich kuleczek z dziećmi, bo to fajna i pyszna zabawa.
Składniki:
(mój przepis)
150 g pasty orzechowej 80 g amarantusa ekspandowanego 80 g daktyli
Daktyle zalej wrzątkiem lub po prostu ciepłą woda i odstaw na 3-5 minut. Odlej wodę i zblenduj daktyle, dodaj pastę i amarantus. Dokładnie rękoma wymieszaj wszystko ze sobą i formuj kuleczki. Od razu są gotowe do zjedzenia, jednak możesz wstawić je na kilka godzin do lodówki wtedy mają bardziej zwartą konsystencję. Kuleczki co najmniej tydzień mogą być przechowywane w lodówce (choć kto by tyle wytrzymał ;)
Zostaw swój Komentarz