Kotlety z amarantusa, komosy ryżowej i warzyw
gotuję, obiad, zdrowo, przepis
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
W Białymstoku było wczoraj 17 stopni, więc chętnie przyrządzaniłam ciepły posiłek.
Dziś proponuję Wam kotlety z amarantusa, komosy ryżowej i warzyw.
Możecie zjeśc je z fasolą, ogórkiem i pomidorkami cherry, owinąć w sałatę z ulubionym sosem lub włożyć do bułki.ile głów tyle pomysłow.
Myślę, że te kotlety to też swietna forma przemycania dobrych rzeczy,
jeżeli chodzi o dzieci lub Mężów nie lubiących szpinaku, kasz czy natki pietruszki.
Ja na szczęście jeszcze tego problemu nie mam, ale kotlety cała nasza trójka pokochała.
Są naprawdę świetne!
Składniki:
(mój przepis)
1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 1/2 szklanki amarantusa 1 duży, ugotowany batat 2 jaja 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 2 garści szpinaku garść natki pietruszki 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/4 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki lubczyku ogrodowego olej do smażenia
(najlepiej baby)
Wszystkie produkty włóż do dużej miski, wymieszaj dokładnie. Miskę z masą wstaw do lodówki na 15 minut . Po tym czasie rozgrzej olej na patelni, wyjmij miskę z masą z lodówki . Z masy formuj kotlety i smaż po kilka minut na każdej ze stron.
Zostaw swój Komentarz