Jajecznica z rukolą i czarnuszką
gotuję, Śniadanie, bezglutenowe, bezglutenu, nie zawiera glutenu
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Jajecznicę każdy zna.
Taka moja pyszna wariacja :)
Składniki:
(mój przepis)
2 jajka 25 ml wody garść rukoli kilka gałązek tymianku szczypta czarnuszki oliwa z oliwek / olej kokosowy do smażenia
Trzepaczką roztrzep jajka z wodą (możez dać trochę pieprzu bądź pieprzu ziołowego jeśli lubisz). Na rozgrzanę oliwę / olej wrzuć rukolę i poczeja aż przywiędnie (chyba, że wrzucasz zwiędniętą ;) ) Przelej jajka i łopatką cały czas zgarniaj mase do środka i na boki aż sie zetnie. Przełóż na talerz i posyp czarnuszką i listeczkami tymianku. Ja zjadłam z waflami kukurydzianymi z ziarnami konopii siewnych i czarnym pieprzem.
Zostaw swój Komentarz