Gofry migdałowe, bezglutenowe, bez cukru
gotuję, Śniadanie, bezglutenowe, dania bezglutenowe
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Drugi przepis z serii śniadania bezglutenowe.
To moja druga propozycja śniadaniowa, która na 100% przypadnie Wam do gustu. Gofry są fantastyczne, możecie zjeść je jak bułeczkę, czyli bez niczego, możecie zajdać z dżemem i owocami czy też bitą śmietaną, ale to także dobra wersja do tego aby schrupać je z boczuciem i pomidorkami ;)
To oczywiście tylko propozycje, które do tych gofrów się mnożą.
Jeśli zrobicie je dajcie znać koniecznie czy Wam smakowały i z czym je zjedliście:)
Składniki:
(mój przepis)
100 g mąki migdałowej 55 g mąki z amarantusa 20 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jogurtu naturalnego 150 ml mleka (u mnie ryżowe) 3 jajka puder z erytrytolu lub ksylitolu opcjonalnie
Suche składniki przesiej do miski i wymieszaj. Oddziel żółtka od bałek. Białka ubij, a żółtka zmiksuj z jogurtem i mlekiem. Połącz ze sobą mokre i suche skadniki, na koniec dodaj ubite białka. Wymieszaj do połączenia składników. Nagrzej gofrownicę. W zależności od tego ile Twoja gofrownica ma W, tyle będą się one piekły. Moja gofrownica to 850W i zajmuje to około 10 minut.
Zostaw swój Komentarz