Bezglutenowy burger z fasolą i pesto


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Bezglutenowy burger z fasolą i pesto

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Burgey domowe bezglutenowe z dobrą są możliwe (i nie musisz umieć piec bułek).

Te bułki są smaczne i świetnie pasuja do mojego burgera z fasolą.

 

 

Składniki na 2 sztuki:

(mój przepis)

260g szynki wieprzowej (ostatecznie może być już mielona),

1/2 puszki czerwonej fasoli

1/3 łyżeczki pieprzu

1 łyżeczka ziół prowansalskich

2 bułki bezglutenowe hamburgerowe (na zdjęciu Incola)

2 liście sałaty

2 małe korniszony

oliwa z oliwek do smażenia


Pesto :

15 g natki marchewki (trochę mniej niż połowa pęczka )

6 pomidorów suszonych

3-4 łyżki oliwy z oliwek

garść prażonych pestek słonecznika

2 ząbki czosnku

 

Zacznij od przygotowania pesto.

Umyj i osusz natkę marchewki.

Czosnek obierz.

Wszystkie składniki na pesto zblenduj ze sobą (nie musi być na maxa gładko).

 

 

Szynkę zmiel bardzo dokładnie.

Dodaj odsączoną fasolę , 1/3 łyżeczki pieprzu i łyżeczkę zioł prowansalskich.

Wymieszaj rękoma mięso mielone z fasolą i przyprawami , na tyle dokładnie aby rozgnieść fasolę.

Z masy uformuj dwa kotlety.

Smaż na oliwie do przysmażenia burgera z obu stron.

Na bułce rozsmaruj łyżeczkę pesto, połóż liśc sałaty, burgera, na nim rozsmaruj kolejną warstwę pesto, korniszony przekrój na trzy części każdy i ułóż na pesto. Zamknij bułkę.

Smacznego!

 

 

burger bezglutenowy

 

Zostaw swój Komentarz


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

kamila rowinska cele


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

airbnb zniżka