Bezglutenowe ciasto z truskawkami i czekoladą

deser, bezglutenowe, smaczne, dania bezglutenowe


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Bezglutenowe ciasto z truskawkami i czekoladą

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Sezon na truskawki w pełni.

Dziś proponuję Wam wilgotne i mięciutkie ciasto z truskawkami, abyście lepiej znieśli tą zmienną pogodę ;)

 

Składniki:

(mój przepis)

 

5 jajek

100 g (możesz więcej) mleczna bądź gorzka czekolada bez glutenu (i ewentualnie bez cukru)

200 g erytrolu

250 ml oleju

300 g mąki ryżowej

150 g maki z amarantusa

300 ml mleka ryżowego

1/2 kg truskawek

2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

 

 

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Jajka z erytrolem zmiksuj do uzyskania jasnej masy.

Po trochu wlewać olej i mleko, cały czas ubijając.

W drugiej misce połącz ze sobą przesiane mąki i proszek do pieczenia.

Wsyp do masy jajecznej i wymieszaj szpatułką bądź drewnianą łyżką do połączenia się składników.

Dodaj pokrojoną drobno czekoladę i przemieszaj jeszcze raz.

Dużą blaszkę (32x 23 cm ) wyłóż papierem do pieczenia i przelej tam całą masę.

Truskawki umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół..

Rozłóż truskawki na wierzchu masy.

Piecz w temperaturze 170 o C przez około 40 - 45 minut.

Uwaga! Jest bardzo pachnące i zachęca do jedzenia na gorąco ale łatwo się nim poparzyć!

 

Zostaw swój Komentarz


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

kamila rowinska cele


Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

airbnb zniżka