Bananowe z cynamonem
Śniadanie, deser, bezglutenowe, przepis bezglutenowy, glutenfree
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Uzyłam co miałam i wyszło mi takie cudeńko idealne do herbaty / kawy lub mleka.
Dośc lepkie i mocno słodkie.
Składniki:
80 g miękkiego masła 70 oleju kokosowego, miękkiego 2 duże jajka 170 g mąki owsianej bezglutenowej 70 g mąki ziemniaczanej 200 g śmietany 30 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 bananów 12- - 150 g erytrolu 1 łyżka cukru kokosowego i 1 łyżka cynamonu
Zmiksuj ze sobą masło , olej, erytrytol oraz jajka. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj i dospypuj powoli mieszając (np. drewniana łyżką) do zmiksowanej masy. Gdy składniki się połączą wyłóż i rozsmaruj je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Blaszka o wymiarach 25 x 30 cm . Banany obierz i przekrój w zdłuż. Układaj wg uznania. Posyp cukrem kokosowym wymieszanym z cynamonem.
Piecz w temperaturze 170 o C około 50 minut (na patyczku wetknietym w ciasto nie moga pojawic sie grudki).
Zostaw swój Komentarz