Bananowe muffinki
boże narodzenie, deser, bezglutenowe, Boże Narodzenie, przepis bezglutenowy
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Mięciutkie, pachnące muffinki z odrobina orzechów uwiodą wielu.
Prostota, w tym wypadku to sukces.
Składniki na 18 sztuk:
(mój przepis)
300 g obranych bananów 1 duże jajko 300 ml mleka ryżowego 150ml oleju roslinnego kilka kropel olejku waniliowego 2 łyżki masła orzechowego 100 g maki ziemniaczanej 100 g mąki kukurydzianej 120 g maki gryczanej 100 g ksylitolu łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu 100 - 150 g mieszanki studenckiej lub dowolnych posiekanych orzechów
Mokre składniki (banany, mleko, olej olejek waniolowy, jajko i masło orzechowe) połącz ze soba w jednej misce (banany muszą zostać rozgniecione) a suche (mąki, ksylitol,proszek do pieczenia, sodę i cynamon) w drugiej. Zawartośc obu misek dokładnie połącz ze sobą drewnianą łyżką. Dodaj mieszankę studencką i jeszcze raz przemieszaj. Piekarnik nagrzej do 180 o C. Blaszkę na muffinki wyłoż papilotkami lub wysmaruj masłem. Wypełnij papilotki ciastem około 3/4. Piecz około 30 minut. Przepyszne ciepłe. Świeże około 48 h .
Zostaw swój Komentarz