Babeczki bananowe z porzeczkami
gotuję, deser, bezglutenowe, smaczne, nie zawiera glutenu
Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107

Notice: Undefined offset: 1 in /home/szokart/domains/cocoinka.pl/public_html/sky/core/webp.class.php on line 107
Jakiś czas temu proponowałam Wam placki bananowe, a to jest modyfikacja tego przepisu.
Babeczki mięciutkie i pysznie owocowe, na letnie pikniki w sam raz :)
Składniki na około 18 sztuk:
(mój przepis)
3 banany (348g) średnie jajko 100 ml oleju rzepakowego 260 ml mleka kokosowego 120 g erytrolu ok. 70 g czekolady bezglutenowej 70 g mąki ziemniaczanej 250 g maki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 1 łyzeczka sody oczyszczonejj 120 g porzeczki (u mnie mix kolorów)
Zmiksuj ze sobą banany, jajko, olej i mleko. W drugiej misce wymieszaj przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i sodą.. Dodaj posiekaną czekoladę, wymieszaj. Dodaj porzeczki, wymieszaj. Połącz ze sobą zawartości obu naczyń i wymieszaj do połączenia składników.. Foremkę na muffinki wysmaruj masłem i posyp mąką ryżową (nadmiar usuń). Do "dziurek" wlewaj po około 2 łyżki ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180o C na 30 minut.
Zostaw swój Komentarz